Věděli jste, že dnešní maďarská kuchyně je variací antických, slovanských, ale i italských receptů?
Maďarská kuchyně může být opravdu považována za kulinářský středobod evropského kontinentu. Dohromady se svými tradičními, po staletí vyvíjejícími se recepty kočovných maďarských kmenů Megyeri, se tak může zařadit mezi jedny z nejzajímavější gurmánské zážitky. Nejenom z tohoto důvodu se pro Vás může stát tato kuchyně příjemným překvapením, které v sobě skýtá směs několika kulinářských kultur ... a to třeba i turecké!
Zažijte chuť hlavní maďarské metropole s Taste and Travel!
V průběhu našeho, téměř týdenního, putování centrem i blízkým okolím Budapeště ochutnáme mnoho zajímavých pokrmů, které z maďarské kuchyně udělaly vyhledávanou kulinářskou destinaci.
Při projížďce obou částí této metropole – Peští i Budou ochutnáte dobře známý a oblíbený maďarský dezert – štrúdl, který se bude podávat s kávou či čajem a podíváme se i na jeho tradiční výrobu. Po vydatném obědě na největším budapešťském tržišti zavítáme do místní likérky a zjistíme, jak se vyrábí slavný bylinný likér Uniqum-zwack, který rovněž ochutnáme.
Nevynecháme ani významná místa jako je Szentendre či Visegrád. Ty mají mimo nádherných památek i úžasnou přírodu. Zde si budete moci ulovit pstruha, kterého nám místní šéfkuchař připraví tradičním způsobem.
Maďarsko je také proslulé svými vinicemi. Jedny z nejzajímavějších se nachází poblíž Budapeště. Společně je navštívíme a pochutnáme si na místní šunce, sýru i řízené degustaci maďarských vín.
Sladkou tečkou na konec našeho budapešťského putování bude dopolední procházka městem za místními sladkostmi. S Budapeští se nadobro rozloučíme odpolední plavbou po Dunaji a báječnou večeří v útulné restauraci poblíž řeky.
Cestovní agentura
Kodetka Vnitřní 91
373 71 Hlincová Hora
IČ: 04868307
DIČ: CZ04868307
Zapsáno v obchodním rejstříku, vedeného Krajským soudem v Č. Budějovicích, oddíl C, vložka 24672
+420 606 712 159
Ing. David Šefl
Privacy Policy © 2024 Taste and Travel