Věděli jste, že správně připravené argentinské hovězí maso je tak křehké, že ho můžete nakrájet lžičkou?
V Argentině o výborné hovězí maso není skutečně nouze. Argentinci si ho běžně dopřávají k snídani, svačině, obědu i večeři, často za doprovodu báječného argentinského vína. I proto polovina rozlohy Argentiny tvoří pastviny pro dobytek a vinice na úpatí prosluněných And.
Nejchutnější steak s Taste & Travel!
Během 13 denního zájezdu, který začíná v Buenos Aires, se s námi podíváte nejen do této „Paříže“ jižní Ameriky, kde navštívíte ty nejvýznamnější památky, ale zavítáme i na typický venkov či unikátní ledovec Perino Moreno.
Krátce po příletu ochutnáte tu nejlepší kulinářskou delikatesu, s kterou je Argentina spojována. Je to slavný argentinský steak připravovaný z toho nejkvalitnějšího hovězího masa místních farmářů. Tato báječná večeře se bude podávat za rytmů tanga v místní slavné čtvrti La Boca.
Další zastávkou naší kulinářské cesty bude typický venkov argentinské Pampy s místním folklórem Gaucho, včetně přípravy tamního barbeque zvané Asado.
Dále navštívíme světoznámou a nejprestižnější vinařskou oblast Mendoza, kde na úpatí andských hor dozrávají sluncem zalité hrozny odrůdy Malbeza. Samozřejmostí bude ochutnávka několika báječných vzorků bílého i červeného argentinského vína.
Po přeletu do jihozápadní oblasti Argentiny – Santa Cruz se seznámíme s národním parkem Los Glaciares, který nás uchvátí monumentálním ledovcem Perino Moreno. Jako unikátní zážitek nás nemine gurmánská plavba po jezeře Lago Argentino s ochutnávkou patagonského jehněčího.
Během téměř čtrnácti dnů si budete moci tyto argentinské speciality nejen vychutnat, ale i vlastnoručně připravit pod vedením místních odborníků.
Cestovní agentura
Kodetka Vnitřní 91
373 71 Hlincová Hora
IČ: 04868307
DIČ: CZ04868307
Zapsáno v obchodním rejstříku, vedeného Krajským soudem v Č. Budějovicích, oddíl C, vložka 24672
+420 606 712 159
Ing. David Šefl
Privacy Policy © 2024 Taste and Travel